fbpx
Gratis verzending vanaf €75,- of afhalen op afspraak!

Aanpassing kleur Robin Red

Onlangs is de regelgeving met betrekking tot kleurstoffen in diervoeders aangepast. Bepaalde Synthetische kleurstoffen zijn niet toegestaan en moeten we overstappen op natuurlijke kleuren. Helaas zijn de beschikbare natuurlijke kleurstoffen veel minder sterk dan de synthetische, en zullen kleuren van boilies in de gehele boiliemarkt veranderen.

Zo is ook het populaire product Robin Red van Haiths aan de beurt. Om aan UK/EU richtlijnen te voldoen hebben ze een EU versie gemaakt, met natuurlijke kleurstoffen. Ondanks dat hij er bijna het zelfde uit ziet, is de kleur na het verwerken veel minder sterk en zal de ‘oude’ rode kleur zeker niet behaald worden. De kleur is meer bruin-achtig na draaien. De oude Robin Red, nu genaamd Robin Red (HB), is nog leverbaar maar enkel geschikt voor gebruik in haakaas. De voorspelling is dat komende tijd veel bedrijven deze nog in boilies verwerken, maar na verloop van tijd zal iedereen over moeten op Robin Red (EU).

Wij zijn sinds heden over op Robin Red (EU), dus zal de kleur van de Super Spicy Garlic anders (meer bruin ipv rood) zijn dan gewend. Er is echter niets veranderd aan de vertrouwde samenstelling!! Het kleurverschil is enkel de verandering van de Robin Red!

Heb je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen? Neem gerust even contact op!

Share this postNEEM NU CONTACT OP!