fbpx
Gratis verzending vanaf €75,- of afhalen op afspraak!

Voorjaarssessie met Roy

Zaterdagavond, mijn spullen staan klaar, alle accu’s zijn opgeladen, een laatste check en er is nog even tijd om bij het vrouwtje op de bank te kruipen. De wekker staat om 04.30 uur, ik wil ruim voor zonsopgang aan het water zijn.
Ik schrik wakker. 06.45 uur! Verslapen! Ik sluip naar beneden en maak rap wat broodjes klaar en vul de thermosfles met warm water voor later op de dag. Snel de spullen in de auto en niet lang daarna sta ik aan het water. Het waait kei hard en de wind staat pal op mijn stekje. Als ik mijn lijnen wil uitvaren kom ik tot de ontdekking dat ik de accu van de voerboot ben vergeten. Haastige spoed… Gooien dus maar, maar met windkracht 8 vol op je bakkes is dat echt lastig. Meerdere keren gooi ik faliekant mis en besluit het na diverse mislukte pogingen niet verder te proberen. De rigs komen onder de eigen kant te liggen. Een goed uur later vang ik een knappe schub op de Winterspecial-stok. Natuurlijk tijdens een dikke plensbui, maar dat mag de pret niet drukken. Met een redelijk goed gevoel keer ik ‘s middags vroeg terug naar huis.

Maandagmiddag 15:30, er is niemand thuis en ik ben onrustig.
De verre stek is gisteren onbevist gebleven en daar baal ik toch wel van, het knaagt zelfs aan me. De gedachte dat daar nu een bak ligt maakt me gek! Zal ik dan toch nog even gaan? Met minimale bepakking ben ik even later op de stek. Dit keer heb ik wel mijn accu’s mee en vaar ik de rigs tot diep tussen de takken uit, want daar liggen ze!! Met de slip dicht zit ik strak achter mijn Xtractors!
Damn wat een spanning! Door de harde wind is het onmogelijk om een lijnzwemmer of andere voortekenen op de top te zien. Dat is ook niet nodig want binnen half uur klapt uit het niets de top krom en ligt de hengel te stuiteren. Bam Finestfruits in actie! Vis blokken en uit de takken houden! Beheerst dril ik de vis naar de safe zone van het open water. Tijdens het drillen voel ik de staartslagen goed op de hengel beuken, vaak een voorteken voor een bak. Als ik de vis voor de kant heb en hij zijn flank voor het eerst boven het water uit laat komen, gaat er een golf van euforie door me heen. Het is nog een spiegel ook! Yes!! Na een kleine 5 minuten kan ik de vis scheppen. Huts !!
De vis mag even in het net hangen zodat ik mijn spullen klaar kan zetten om beeldmateriaal te maken. Ik onthaak de vis en bewonder hem, wat een prachtbak! Na de fotoshoot krijgt de vis weer zijn vrijheid terug. Terwijl ze langzaam weg zwemt geniet ik volop. Wat een rug! En wat een prachtig beest! En wat een kick, echt puur genieten!

Nu is mijn sessie van gisteren pas echt klaar, besef ik me.
Mijn besluit om de spullen dan ook op te pakken en de boel verder met rust te laten, komt eerder dan gepland was. Het is goed zo.
Super tevreden huppel ik richting de auto.

Share this post
  , , , , ,


Geef een reactie

NEEM NU CONTACT OP!