fbpx
Gratis verzending vanaf €75,- of afhalen op afspraak!

Welk aas kies je? – Dennis Scherjon

WANNEER KIES JE WELK AAS? – Dennis Scherjon

  1. Kies jij een bol aan de hand van jaargetijde?

Jazeker!, in het najaar en winter gebruik ik meestal de winterspecial. Dit bolletje is attractief, maar niet te voedzaam zodat de vis niet te snel verzadigd raakt. Voor mij belangrijk omdat ik graag wel voerplekjes onderhoud en toch wil dat de vis regelmatig langskomt op de stek. Ik wil namelijk niet uren wachten op een aanbeet. Instant staat de winterspecial ook zeker zijn mannetje.

In het voorjaar en zomer vis ik graag de Purple Haze. Is het heel warm weer dan de Going Nutz, mede omdat hij bijna alleen maar koolhydraten en vetten bevat. Dit wordt bij hogere temperaturen veel beter gegeten, niet dat hij niet in andere jaargetijden niet vangt maar in de zomer is hij op zijn best, zeker voor de grotere vissen!

  1. Maak je ook een keuze qua boilie vanwege het soort water wat je bevist?

Ook dit doe ik zeker! Op een water met veel prut op de bodem kies ik liever voor een vrij licht aas met wat wateroplosbare bestanddelen en een olie er in. Bijvoorbeeld de Silk Supreme, echt die springt er bij mij qua vangsten dan uit !

  1. Kies je wel eens een aas of diameter met een rede: zoals bijvoorbeeld dat je op grote vissen richt of een target?

Purple Haze is nog steeds bij mij favoriet als het water onder hoge hengeldruk staat. Vaak zijn het ook de wateren waar dus grote vissen zwemmen. Met deze bol kan je echt het verschil maken dankzij de samenstelling! Als het water het toe laat, vis ik het liefst met zo klein mogelijk diameter 12 millimeter als het kan. Dat houdt de vissen langer bezig en is een afwijkend formaat van wat bijna iedereen vist. Ik accepteer dan zelfs dat ik wel wat zeelt of brasem vang. Een voerstek die frequent bezocht wordt door vis, wat voor vis dan ook trekt altijd de aandacht van karper. Die komen vanzelf dan wel kijken wat daar te halen valt. Mij valt vaak op dat die stekken dan ook echt hard kunnen lopen. Voedselconcurrentie is de beste reden om veel te vangen. Maar als het echt te gek is met de brasem, schakel ik over naar een grover formaat boilies. Ik ben absoluut zelf geen target visser. Natuurlijk richt ik mij wel eens op de vangst van een speciale vis, maar dat hou ik meestal niet lang vol. Dus of mijn target komt er vrij snel uit of niet. Ik ben namelijk een visser die graag veel beet heeft, niet altijd de beste tactiek om een specifieke vis te vangen.

 

Share this postNEEM NU CONTACT OP!