fbpx
Gratis verzending vanaf €75,- of afhalen op afspraak!

Dennis over Winterspecials en Rigs

Dennis over winterspecials en rigs

Het vissen op karper in de winter wordt niet door velen gedaan. Toch laat je daar mooie momenten en kansen liggen. De rust aan het water en de schoonheid van de vissen zijn voor de doorzetters de belangrijkste factoren.

Voor die diehard visser hebben wij een aantal jaren geleden een speciale boilie ontwikkeld: De winterspecial.

De Pioneer Winterspecial zit bomvol attractoren, heeft veel voedingsvezels en door het lage eiwitpercentage verzadigd deze de vis veel minder snel. Het voordeel van deze samenstelling is dat als je de vis aan het azen hebt op je voer, hij vaak langer of frequenter voedsel tot zich neemt. Dus je hebt meer kans om die vis te vangen!

Ook als je langer met deze boilie voert zal je merken dat ze graag op je stek terugkomen.

 

 

Pioneer man Dennis Scherjon is een fanatieke visser die er graag op uittrekt in die koude, donkere dagen.

‘In de winter vis ik vaak instant omdat ik door de jaren heen geleerd heb waar de vis zich in de winter ophoudt’, aldus Dennis. ‘Lang voeren is dan echt niet nodig, het is vooral belangrijk om met goed, attractief voer op het goede tijdstip (aas-tijd) aan de waterkant te zitten.

Meestal voer ik wat 12 mm winterspecials of wat Chopz om de vis tot azen aan te zetten. Als de bodem op de stek vrij schoon is, vis ik graag met een slip D rigje met een Featherweight als haak-aas. De fluo bovenkant van de Featherweight zorgt ervoor dat je aas er net wat meer uitspringt tussen die andere boilietjes. Karpers zijn vaak nieuwsgierige dieren dus zo een opvallend aasje kan vaak sneller tot een aanbeet leiden. De slip D rig vis ik met een haak maat 6 en een simpele baitscrew om het aas te bevestigen. De lengte van de onderlijn kies ik korter dan in de zomer omdat de vis rustiger aast en zwemt. Als je met een lange onderlijn vist kan je meer aanbeten missen omdat ze dan langer met een onderlijn in de bek zwemmen voordat je ze haakt. Zelf vis ik dan ook met een onderlijn van maximaal 15 cm.

Tip: Wissel soms van kleur (smaak) Featherweight op de dagen dat het niet echt loopt. Een andere kleur haakaas kan soms net het verschil maken tussen vangen en blanken. Ik heb echt meegemaakt dat de oranje kleur weken de voorkeur had, maar opeens levert dit geen aanbeten meer op en bijvoorbeeld de witte Krill wel. Een paar potjes met verschillende smaken Featherweights in je tas kan soms echt je sessie redden! Wees dus niet bang om te variëren!

 

 

Als de bodem op de stek erg modderig is, vis ik er graag met een Multi hinged rig op. Deze rig is makkelijk te knopen en je kan ook nog eens snel van haak wisselen als die bot is. Een nieuwe rig knopen is namelijk niet zo fijn als je koude vingers hebt!

Dat ik dan graag met een pop-up rig vis, is de simpele reden dat je haakaas niet in de prut ligt maar erboven. De vis aast echt wel in de prut maar je kan echt aanbeten missen door rommel op je haak  en dergelijke. Die pop-up staat mooi boven de prut en je haak dus ook!

 

 

Als ik met een pop up rig vis voer ik iets meer verspreid dan met een bottom bait rig. Dit doe ik omdat ik graag wil dat de vis meer zwemt over het voer op zoek naar meer voedsel. Zo is de kans groter dat hij je pop-up ziet en pakt.

Wil je je stek meer op laten vallen met minder voer dan is het zinvol om wat baitsoak over je aas te gieten. Dit laat je even intrekken voordat je ze op je stek gooit. Zo heb je minder voedseldeeltjes op je stek maar de vis proeft wel die baitsoak die in het water ronddwarrelt dus blijft hij langer zoeken.

 

 

 

Share this postNEEM NU CONTACT OP!