fbpx
Gratis verzending vanaf €75,- of afhalen op afspraak!

Fish of a lifetime – Deel 1 – Martijn Reitsema

Fish of a lifetime – Deel 1 – Martijn Reitsema

Al een aantal jaar ben ik fanatiek aan de slag op de Friese meren en kanalen, honderden zo niet duizenden hectares water, een visserij die door de enorme hoeveelheid water nooit gaat vervelen. Meestal start ik het jaar op de afgesloten wateren, dit omdat je naar mijn ervaring makkelijker op de vis zit dan op het ruime sop. Dit jaar werd die knop omgedraaid, en spendeer ik de eerste vissessies langs het kanaal. Helaas verlopen januari en februari stroef en laten de vissen het afweten..

Het is eind Maart, met een mooie daling in de luchtdruk en een aankomende volle maan in het vooruitzicht trap ik met volle moed de spullen in de auto om weer een nacht langs het ruime sop te verblijven. Eenmaal aangekomen leg ik 2 hengels op de voerstek en begin ik met het opbouwen van het kamp. Daar waar het eerder niet lukte wist ik binnen 2 uur twee aanbeten te forceren, helaas wisten beide vissen de binnenkant van mijn net niet te vinden. Gefrustreerd trek ik mijn tacklebox open om mijn rigs aan te passen. Snel de hengels in en hopen op een derde aanbeet, echter verliep de nacht visloos en besloot ik s ’ochtends om 05:30 de hengels opnieuw te positioneren. Dit bleek de juiste zet want om 07:00 werd ik gewekt door die verlossende aanbeet. De vis begon te zeilen en bleef diep tot onder de top, al snel kreeg ik in de gaten dat dit wel eens een goeie vis kon zijn. Toen de vis eenmaal aan de oppervlakte verscheen bevestigde dit mijn vermoedens en wist ik de eerste vis eindelijk over mijn netkoort te laten glijden.

Toen ik eenmaal in mijn net keek kon ik mijn ogen niet geloven, een vis van buitengewone proporties, en dat met een watertemperatuur van nog geen 8 graden! Toen de vis op de mat lag was het voor mij al snel duidelijk, dit is de vis die al het harde werken beloond, dit is de gigant waarvoor menig vissers het openwater optrekken. Ik heb de vis kort gezakt om het Pioneerbaits-team en enkele vismaten op de hoogte te stellen en als snel arriveerden twee vismaten die mij assisteerden in het wegen en fotograferen van de vis.

De weegschaal werd paraat gelegd en het openwater monster werd richting de onthaakmat begeleid. Bij het wegen van de vis bleef de wijzer hangen op maar liefst 25kg, een van de grootste vissen ooit gevangen op het desbetreffende stuk, zo niet heel Friesland. Wat een begin van 2021, een Friese 50er.., iets waar ik alleen maar over had kunnen dromen. Een droom die werkelijkheid werd.
” a winner is just a loser who never gives up”
Martijn Reitsema

Share this postNEEM NU CONTACT OP!