fbpx
Gratis verzending vanaf €75,- of afhalen op afspraak!

***Sweet Cinnamon is terug!***

Sweet Cinnamon

Bram aan het woord: Hij is terug! De Sweet Cinnamon die al vanaf de eerste dag bij Pioneer Baits in het assortiment zat wordt TIJDELIJK weer toegevoegd aan het assortiment. Sommigen van jullie hebben er misschien wel eens mee gevist. Ik was nog niet bekend met de Sweet Cinnamon dus kwam op het idee alvast een voorproefje te doen! En daar neem ik jullie nu in mee.

Eind mei heb ik in m’n eentje een aantal prachtige kanalen en vaarten bezocht. De auto is ingepakt en ik neem wat Sweet Cinnamon en partikels mee in de hoop dat ik een paar mooie vissen ga vangen! Ik weet eigenlijk nog niets over de Sweet Cinnamon, behalve dat die naar kaneel ruikt. De vraag die ik Pim dan ook al snel stelde was:

“Wat zit er nu in de Sweet Cinnamon en waarom is die destijds uit het assortiment gehaald?”

De bol bestaat uit een zoete basismix met verschillende additieven zoals CLO Birdfood, gemalen kaneel, Dextrose, Sweetner, Corn Steep Liquor. (Koppeling maken naar: (Klik HIER om naar de Sweet Cinnamon introductiepakketten te gaan!) Doordat het assortiment zich steeds verder uitbreidde, is destijds de keuze gemaakt om de Sweet Cinnamon uit het assortiment te halen.

Het is de komende dagen een graad of 25 en de watertemperatuur stijgt nog steeds. In deze periode zal het gemalen kaneel extra attractief worden. Hopelijk werkt dit in mijn voordeel!

Bij aankomst in de regio waar ik wil gaan vissen rij ik langs een aantal wateren welke ik voorafgaand de rit heb gemarkeerd in mijn telefoon. Zoals altijd vallen er direct al een paar wateren af en bleven er uiteindelijk twee over. Deze water voer ik aan zodat ik de komende nachten op een voorgevoerde stek kan vissen.

De eerste nacht, welke voor mij de bonus nacht is, zit ik op een prachtig kanaal waar ik vorig jaar een paar mooie vissen wist te vangen! Ik maakte twee simpele rigs met een Sweet Cinnamon dumbel en een attractieve pop-up uit de Specials pop-up range.

De hengels gingen te water met een handje partymix erbij. Tot mijn grote verbazing zag ik al snel meerdere vissen langs de overkant zwemmen. Niet veel later volgde een aanbeet! Even kort contact met de vis en hij schiet los. Balen, maar een goed begin dacht ik. De sterrenhemel is prachtig en ik heb al meerdere rare aanbeten gekregen. Ik dacht nog steeds aan die vis die los schoot en aan die rare aanbeten. Het bleek uiteindelijk iets van witvis te zijn, want ik ving nog een flinke winde. Die vang ik dan weer niet op het kanaal bij mij in de regio …

Ik pak de spullen in de auto en ga de hele ochtend en middag op zoek naar nieuwe wateren. Ik ben alleen en mobiel dus hopelijk lukt het om nog een visje aan de oppervlakte weg te plukken. En ja hoor dat is gelukt!!

De middag is verstreken en ik ben onderweg naar de nachtstek welke ik een keer heb aangevoerd. Het is nog steeds warm en ik zit midden in een weiland. Geen mens te bekennen en enorme stilte, wat is dat heerlijk! In alle tijd maak ik mijn rigs klaar en werp ik ze naar de stekken.

Het stuk waar ik nu zit is zo´n 6 km lang dus ik heb enige twijfels of de stekkeuze goed was en of er vis over de stek is gezwommen.

“Zal het voer weg zijn?”

Rustig maak ik mijn avondeten klaar en krijg ik nog bezoek van een bekende uit de buurt. Altijd gezellig als je in je eentje in een vrij onbekend gebied zit te vissen. Alles is ondertussen voorbereid en de nacht kan beginnen.

Door de enorme stilte en het geluid van de natuur lig ik in een diepe slaap. Het is midden in de nacht en ineens word ik wakker van een fluitende beetmelder. De kans dat het voer weg was werd nu wel groter! De keiharde run zorgde ervoor dat ik helemaal stond te shaken van adrenaline! De vis zit er nog aan en het is zeker weten een karper. Na een aardig gevecht en flink gestunt door de steile oevers wist ik met het waadpak aan de vis langs de kant te kunnen scheppen. Ik besluit om de vis eventjes te zakken want de zon begint al bijna weer te schijnen.

Nog even liggen en dan deze oersterke en misschien nog wel nooit gevangen vis op de foto zetten. Puntgaaf en zo sterk, ik ben helemaal blij. De voorbereidingen en alle moeite die dan met dit resultaat wordt beloond geeft zoveel voldoening! En kijk dan eens wat een mooie vis…

De Sweet Cinnamon heeft bij mij zeker wat positiefs los gemaakt dus hopelijk vang ik er nog mooie vissen mee. Ben je nu ook benieuwd? Neem een kijkje in de webshop want je kunt ze al bestellen!

Share this postNEEM NU CONTACT OP!